T.J. Sokol Praha Karlín

Sokol Karlín se o víkendu 18. – 19. května zúčastnil  již 10. ročníku festivalu Open House. V rámci tohoto festivalu se po celé Praze otevřely vyjímečné budovy pro širokou veřejnost. 

Návštěvníky jsem přivítali již počtvrté a tak měli milovníci architektury možnost nahlédnout do běžně nepřístupných prostor naší sokolovny.

Spoustu místních i přespolních jsme jistě překvapili historií naší budovy a také pohnutými osudy  činovníků, kteří k založení, stavbě budovy a fungování jednoty za 157 let existence přispěli. Stejně tak jsme moc rádi, že se nám podařilo i rodilé karlíňáky překvapit, vůbec existencí takového místa a přispět tak k pocitu komunitní pospolitosti. 

Mnohokrát děkujeme organizátorům, kteří nás již počtvrté pozvali a mohli jsme se tak znovu zúčastnit této výjimečné akce. 

Zápisy v návštěvní knize svědčí o tom, že mnoho z 235 návštěvníků českých a zahraničních návštěvníků si z prohlídky naší sokolovny odneslo mimořádný zážitek. Těšíme se, že budou povědomí o naší budově a jednotě šířit dál a třeba se s nimi setkáme i v našich cvičebních oddílech.  

Děkujeme všem za návštěvu a těšíme se opět v dalším roce.